Ny løypemaskin på Solli i Asker

Løypekjører Simon Johansson lover enda bedre spor, etter at en splitter ny løypemaskin er tatt i bruk.

Løypekjører Simon Johansson lover enda bedre spor. Foto: Christian Haukeli

Takket være sjenerøs støtte fra Hans Herman Horns stiftelse og Sparebankstiftelsen DNB, har Skiforeningen fått en ny løypemaskin på plass i Vestmarka.  

Løypebas Simon Johansson jubler. 

– I en krevende vinter som denne blir forskjellen på nytt og gammelt utstyr veldig tydelig. Nå har jeg de beste forutsetninger for å lage enda bedre spor, sa han.

CH_SF_Løypemaskin_Vestmarka-1120654.jpg

Løypebas Simon Johansson sjekker kvaliteten på de ferske sporene. Foto: Christian Haukeli

– Gir enormt mye glede

Maskinen ble innviet ved en enkel markering på Solli sist uke, med ordfører Lene Conradi og Ivar Løfshus og Jørn Barkenæs fra maskinimportør Antra til stede.

– Dette betyr mye. I et godt skispor er livet på sitt aller beste for mange. Vi vet at det Skiforeningen driver med er et ressurskrevende arbeid, men det skaper så enormt mye glede for så mange, sa Conradi.

– Dere har kompetansen og nå utstyret til å gjøre mye ut av selv marginale forhold. Jeg hører mye skryt. Ta det til dere, vær stolte, sa hun og la til:

– Det er hyggelig at mange melder seg inn og støtter Skiforeningen.

CH_SF_Løypemaskin_Vestmarka-1120340.jpg

Fungerende generalsekretær i Skiforeningen og Asker-ordfører Lene Conradi. Foto: Christian Haukeli

Samarbeid gir best resultat

– Spleiselag var Hans Herman Horns varemerke. Da han ga den første løypemaskinen i gave til Skiforeningen, måtte han overtales til at den skulle merkes med teksten «Hans Herman Horn setter spor». Men dette viste seg å tiltrekke flere givere som ville være med å sette spor. Hans oppskrift var å gi selv, og samtidig få med flere andre. Summen av dette setter spor i hele Skiforeningens løypenett. Familien setter pris på at Skiforeningen driver dette arbeidet videre, sier Ragnar Horn, på vegne av Hans Herman Horns Stiftelse.

Både Conradi og fungerende generalsekretær i Skiforeningen, Espen Jonhaugen, trakk frem den svært gode samarbeidsmodellen i Asker kommune. 

– Det offentlige kan aldri klare å gjøre gjøre alt alene, som her på Solli mellom Asker kommune, frivilligheten og ved privat finansiering, sa Conradi.

– Vi har et veldig godt samarbeid med Asker kommune og trekker ofte frem dette som et eksempel. I tillegg er vi helt avhengig av privat finansiering, og jeg vil takke Hans Herman Horns Stiftelse og Sparebankstiftelsen DNB for støtten til ny maskin, sa Jonhaugen. 

CH_SF_Løypemaskin_Vestmarka-1120490.jpg

Ordfører Lene Conradi prøvekjørte den nye maskinen. Foto: Christian Haukeli

Samarbeidspartnere