utsikt fra Skuta

Torsdagstur for raske føtter

Flott tur med utsikt i Bærumsmarka.

Velkommen til torsdagstur for raske føtter, nye som gamle turdeltakere!

Raske føtter er et turkonsept for deg som er kjapp i steget, og som liker å oppdage nye turområder. Vi legger opp et variert turprogram med en ny tur annenhver torsdag i og rundt Oslo, langs kysten og i omliggende markaområder fra sør til nord og fra øst til vest. Vi går på beina hele året.

Turene ledes av Markatjenesten - frivillige i Skiforeningen. 

Dagens tur, 28. september:   
Bærumsmarka: fra By i Lommedalen til Ila

Start: Bybrysset i Lommedalen kl. 10:15 

Om turen:
Vi følger bilveien til Tobonn (parkeringsplass). Videre på sti og skogsvei oppover til Vensåsseter. Vi følger skiløypen og stier videre oppover til Tjæregrashøgda, høyeste punkt i Bærumsmarka på 485 moh, og tar en liten avstikker på toppen - et utkikkspunkt over Blekktjern. Tilbake på stien går vi videre til Haslumseter kapell, et flott bygg som også kalles skogskatedralen. Neste sted på turen er Brunkollen. Brunkollen ble bygget av nazistene i 1943 og ble et senter for hirden. I dag er stedet et populært turmål med servering i helgene. Fra Brunkollen går vi ned til Skuta (Skutehøgda) som kan by på en fantastisk utsikt over Bærum og mot Oslo. Fra Skuta går det til tider bratt nedover før det flater ut mot Skytterkollen/Løvenskioldbanen. Herifra følger vi gode stier til Ila. 
Hvis man har tid og lyst kan man gå videre til to krigsminnesmerker - øvre og nedre - og eventuelt avslutte turen på Eiksmarka. 

Transport:
Buss 150 «Gullhaug» kl.09.15 fra Oslo bussterminal med korresponderende bussbytte på Bærums Verk til buss 210A Bykrysset.
Eller tog til Sandvika stasjon og buss 210A Bykrysset kl.09.43 fra Sandvika bussterminal. 

Retur med Buss 230 «Sandvika» hver halvtime fra Ila til Eiksmarka (T-bane stasjon). 

Turledere: Inger Ellingsen (tlf.95206905) og Trond Sandboe (tlf.91646420)

Hvem passer turene for?
Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense, og alle medlemmer i Skiforeningen er velkomne til å delta. Det som er den største forskjellen mellom denne turgruppen og tirsdagsturene er at vi går raskt. Det betyr ikke at vi løper, men jevn, vanlig rask gange. En skal ha anledning til å bli litt varm når en går på tur. Turene er på rundt 13 - 15 km og går mellom kl. 10 og 14. Det blir selvsagt også en spisepause underveis. Reisetid kommer i tillegg.
Les mer om torsdagsturer her.
Informasjon om tirsdagsturene finner du her.

Torsdagsturene for raske føtter (og tirsdagsturene) er et gratis tilbud til medlemmer av Skiforeningen. 

Turene gjennomføres i all slags vær.

Turprogrammet for Raske Føtter høsten 23 her.

Velkommen på tur!

Ikke medlem? Meld deg inn her

 

Samarbeidspartnere