Langrennskurs

Nivåbeskrivelse

Vi arrangerer kurs for alle nivå. Finn nivået som passer deg!

KLASSISK

INNFØRINGSKURS - NY
Dette er kurset for deg som aldri har hatt ski på beina. På en kveld lærer du å kjenne hvordan det er å bevege seg med ski på beina og du vil få grunnleggende opplæring i bremsing, fall og det å reise seg med ski på beina. Dette kurset kan påbygges med våre nybegynnerkurs i klassisk, eventuelt skøyting.


NYBEGYNNERKURS
Har du gått svært lite eller ingenting på ski, eller er det mange år siden sist du hadde langrennsski under beina? Da er dette kurset for deg. Målet med dette kurset er å bli trygg på ski og få en innføring i klassisk langrennsteknikk. Vi har fokus på å få god balanse på ski, beherske nedoverbakke og bremsing. I tillegg gir vi deg en grunnleggende opplæring i langrennsteknikker som diagonal og staking.

LITT ØVET
Dette er kurset for deg som går på ski et par ganger i uka, og liker å være på tur med familien eller venner. Du har gått en del på grunnleggende kunnskap om langrennsteknikk og behersker utforkjøringer, men ønsker langrennsteknisk forbedring og økt mestring. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt, og vise hvordan du benytter de ulike klassisk-teknikkene i ulikt terreng.

VIDREKOMNE
Du er en ivrig skigåer og går på ski flere ganger i uka, kanskje har du også planer om å melde deg på et turrenn eller to i løpet av vinteren? Dette kurset retter seg mot deg som allerede mestrer elementene innenfor klassisk teknikk og som ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med kroppsposisjon, "timing", detaljer og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

SKØYTING

NYBEGYNNER
For deg som aldri har prøvd skøyting tidligere, men har grunnleggende skiferdigheter i klassisk. Det er ingen krav til god klassisk teknikk for å kunne delta på kurset, men vi forutsetter god balanse og trygghet i utforkjøringer. På dette kurset lærer vi deg de grunnleggende teknikkene for motbakke, slakt oppover/nedover, flatt og nedoverbakke. På dette kurset er det ikke krav til å ha eget skøyteutstyr, du kan delta med klassisk ski, men da anbefaler vi å ta vekk festesmøringen mest mulig. Felleski er ikke egnet.

LITT ØVET
Dette kurset er for deg som har skaffet seg skøyteutstyr og trent litt skøyting. På skikurset vil vi gjennomgå hovedteknikkene i skøyting; enkeldans, dobbeldans, padling og friskøyting. Vi vil legge vekt på å utvikle de grunnleggende elementene innenfor hver enkelteknikk. Et fint mål med kurset kan være å kunne gå rene skøyteøkter etter endt kurs, ved at vi hjelper deg med å effektivisere teknikken.  

VIDREKOMNE
Dette kurset er for deg som behersker de ulike skøyteteknikkene og som gjerne tar rene skøyteøkter som treningstur. På skikurset vil vi jobbe detaljert med de ulike teknikkene i skøyting, jobbe med kroppsposisjon og timing, og hjelpe deg med hvordan du kan tilpasse teknikken din i ulikt terreng. 

Har du flere spørsmål rund kursnivå, ta kontakt med kurs@skiforeningen.no

 

Samarbeidspartnere