Rulleskikurs for grupper

Dette lærer du på rulleskikurs

Rulleski er en strålende treningsform og en flott mulighet til å vedlikeholde og forbedre skiteknikken frem mot vintersesongen.
Foto: Christian Haukeli

Med rett teknikk vil du kunne oppleve økt mestring, skiglede, fart og trygghet. 

Målet med kurset er å bli trygg på rulleski, samtidig som du uvtikler teknikken. Gjennom gruppeundervisning og en til en oppfølging underveis skal du lære å bremse, svinge og skape fremdrift, slik at du blir klar til å kunne trene på egen hånd. Samtidig lærer og utvikler du de viktigste tekniske prinsippene som du også får bruk for på vinteren på ski. 

Nivåer (klassisk og skøyting)

Begynner:
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk på rulleski. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på rulleski. Hensikten er å lære bruk av rulleski på en trygg og god måte. Det blir brukt mye tid på bremseteknikk, balanse og svingteknikk før det øves på de ulike teknikkene.

Øvet:
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om teknikk og klarer å bremse/svinge på rulleski. På kurset legges det vekt på utvikling av disse ferdighetene og det gis grundig innføring i de enkle tekniske elementene som diagonalgang og staking (m.m.) for klassisk teknikk og padling og dobbeldans (m.m.) for skøyting. Tilbudet retter seg mot de som har gått fra litt til en del på rulleski uten å ha fått opplæring i teknikk. Vi vil hjelpe deg å få bedre flyt, lavere energiforbruk og generelt en bedre opplevelse av turer på rulleski.

Har du spørsmål? 
Kontakt oss på kurs@skiforeningen.no

Samarbeidspartnere