Jubileums-medaljen er laget i Oslo fengsel

Tusenvis av tremedaljer er produsert av innsatte i Oslo fengsel.

Tekst og foto: Christine Amdam

Publisert 08.02.2023

Innsatte i Oslo fengsel står bak medaljen alle barna som skal delta på Barnas Holmenkolldag. 

– Det har vært et utrolig givende prosjekt for oss å jobbe med, forteller Pål Endresplass som er inspektør for innhold og mestring i Oslo fengsel.

Innsatte har produsert tusenvis av medaljer for Skiforeningen, først skjært ut og stemplet medaljene på snekkerverkstedet, derette er medaljene pusset på sykkelverkstedet. Og til slutt har alle båndene blitt satt på i syverkstedet. Et tidkrevende arbeid.

– For de innsatte har dette vært et veldig meningsfullt oppdrag. De har produsert noe som skal glede tusenvis av barn, sier Endresplass.

Godt samarbeid
– Jeg er utrolig imponert over hvordan Oslo fengsel tok fatt på denne oppgaven og hvor raskt de har jobbet. Det er veldig kult at de har fått til dette, og at resultatet er blitt så bra, sier Marthe E. Trondsen, prosjektleder for Barnas Holmenkolldag. 

Medaljene i tre er en viktig brikke i arbeidet med å gjøre arrangementet stadig mer bærekraftig.

Barnas Holmenkolldag

  • Når: 12. februar.
  • Løyper: Velg mellom fire ulike løyper.
  • Premier: Alle deltagere på Barnas Holmenkolldag får medaljen, og en skilue, laget spesielt til jubileumsåret. I tillegg deles det ut Kvikk Lunsj, pølser og en rekke andre overraskelser.
  • Aktivitetsområde: Mange morsomme aktiviteter for hele familien.

Stor produksjon: De innsatte har jobbet systematisk og effektivt med medaljene, og synes prosjektet har vært givende. Foto: Trine Rom Giving. 

På besøk: Maskoten Braute fikk komme på besøk og se på hvordan medaljene ble laget i Oslo fengsel. Foto: Trine Rom Giving.

Godt samarbeid: Skiforeningens Trine Rom Giving (t.v) og Hilde Laug var på besøk i Oslo fengsel og fikk se på når medaljene ble laget. 

skiforeningenlogo

Bli medlem i Skiforeningen

Få 30 prosent rabatt på Barnas Holmenkolldag
Bli medlem

Samarbeidspartnere