Nye kanoer: Nyt skogens ro fra en av Kikutstuas nye kanoer: Foto: Susanne Ågren Andersen.

Nå kan du leie splitter nye kanoer på Kikut 

Nyt vakre Bjørnsjøen i en time eller to eller overnatt på en av de fine øyene.

Tekst: Christine Amdam

Publisert 23.05.2023

Vinteren ble raskt erstattet av sommer, og nå er det flotte padleforhold på Bjørnsjøen i Nordmarka. Forrige uke rullet det inn 10 splitter nye kanoer på tunet på Kikut.  

– Vi har nå startet utleie av de nye kanoene. Vestene og padleårene er også nye, forteller bestyrer ved Kikutstua, Susanne Ågren Andersen.

Sammen med Einar Enersen Hougen overtok hun driften av den populære markastuen i januar i år. Etter en travel vinter er de nå i full sving med sommersesongen, og de nye kanoene er et av deres prosjekt.

Første sommer på Kikut: Einar og Susanne har tatt over driften av Kikutstua. Foto: Tuva Skare.  

Sommerstemning

– Einar og jeg var ute og testet kanoene på søndag, og det var rett og slett helt fantastisk. Det er veldig flotte padleforhold nå. Vi nøt stillheten og fuglekvitteret, forteller hun.

Man kan leie kanoene per time eller per dag i stuens åpningstider, og det er plass til to personer.

– Jeg anbefaler å padle ut til en av øyene og telte der. Da får man som regel en øy for seg selv. Det er jo også et veldig godt tips til sommerferien hvor vi også skal holde åpent.

Susanne forteller at Einar også har testet badevannet.

– Han mente at temperaturen var bra, men jeg tror ikke det er mer enn syv grader, så det kan vi ikke skryte av helt ennå, sier Susanne med et smil.

Idyll: Bjørnsjøen er vakker på denne tiden av året. Her fra tunet på Kikut på 17. mai et par år tilbake. Foto: Christian Fougner.

Samarbeidspartnere