Viktige veivalg: iMarka-appen kan løse store og små diskusjoner om hvor veien bør gå videre. 

Slik funker den nye iMarka-appen

Mer innhold og bedre oversikt: Nå kan du laste ned ny og forbedret iMarka-app. Slik gjør du det.

Tekst: Trine Rom Giving Foto: Christian Haukeli

Publisert 06.02.2023

Slik logger du deg på iMarka 

Du kan laste ned iMarka-appen i App store eller Google Play. 

Se video

Skiforeningen medlemmer får tilgang til turplanlegger og medlemskort i iMarka-appen.  

– Vi har slått  sammen iMarka-appen og medlemsappen. All informasjon om Marka og medlemskapet er dermed samlet på ett sted. Det innebærer en pålogging på iMarka-appen for medlemmer. Mange funksjoner vil fortsatt være tilgjengelig for alle. Også ikke-medlemmer. Men det er bak påloggingen vi utvikler attraktive funksjoner, som for eksempel turplanlegger. Vi sikrer et personalisert og tilpasset innhold, sier Eirik Harstad, ansvarlig for digitale brukertjenester i Skiforeningen.  

Alt i én app 

– Skiforeningen tilrettelegger for alle som bruker Marka. Våre digitale tjenester er en del av dette. Fremover vil vi prioritere medlemmene våre i utviklingen av disse tjenestene, sier Harstad.

I iMarka-appen vil du nå få tilgang til medlemskortet ditt og se informasjon om medlemskapet. 

– Hva om jeg ikke får logget inn?

– Det kan skyldes at medlemskapet ditt ikke er gyldig. Eller at vi har feil e-post/ telefonnummer på deg. Da ber vi deg kontakte oss her: post@skiforeningen.no

Når du er innlogget: 

  • Tilgang på medlemskort og informasjon om medlemskapet
  • Tilgang på turplanlegger, med info om lengde, høydekurve, serveringssteder, parkeringsplasser og kollektivknutepunkt
  • Ikke innlogget? Du får inntil videre tilgang på samme informasjonen som før, som feks føremelding  

App og skilt = full kontroll: Skiltene viser vei. Men iMarka-appen gir deg mange smarte tilleggsfunksjoner. Foto: Christian Haukeli

Enklere på tur

Føremeldingen er en av Skiforeningens mest populære tjenester. På det meste har 400 000 mennesker vært inne på skiforeningen.no og i iMarka-appen for å sjekke forholdene i Marka – på én og samme dag. 

Ski og sti fremfor sofa

– Vår digitale satsing gjør det enklere å komme seg ut på tur og enklere å være ute i naturen. At flere bruker sitt nærområde til aktivitet er et viktig tiltak i et folkehelse- og bærekraftperspektiv. Enkle digitale tjenester kan senke terskelen for å være aktiv. Målet er at flere velger skispor eller sti fremfor sofaen, sier Håvard S. Abrahamsen, generalsekretær i Skiforeningen.  
– Ikke alle bor i nærheten av en skiløype eller har snø utenfor huset sitt når det er snø i høyden. Da er det ekstra viktig å fortelle hvor det er fine forhold for en skitur, sier han.   

Slik bruker du turplanleggeren

Se her

Samarbeidspartnere