Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Forbigående regn utover dagen, men fortsatt skiføre i nord

21.04.2021 08.14.54

Solen skinner i Marka også denne morgenen, men i dag vil det ikke vare. Det skal skye til på formiddagen og det er ventet litt regn og mye vind fra nordvest utover dagen. Det har vært varmegrader gjennom hele natten, og temperaturene ligger nå på mellom 2 og 4 grader nord i Marka. Det betyr ganske myke løyper helt fra morgenen av.

Det blir ingen preparing ut fra Svartbekken og Brovoll i dag, men løypene ble preparert sist natt til i går og står fortsatt bra.

Vårværet tærer hardt på snøen vi fikk i forrige uke og prepareringen er nå avsluttet i alle områder rundt Oslo bortsett fra begrensede områder i Nordmarka nord og Romeriksåsene, hvor det sannsynligvis vil prepareres i alle fall ut uken. Det prepareres dessuten fortsatt på enkelte av veiene i Tryvannsåsen. Sjekk lokale føremeldinger eller iMarka-appen for nærmere info.

Stadig flere av skogsbilveiene tørker opp, og du kan nå få deg en fin sykkeltur på stort sett bare veier om du er innstilt på enkelte partier med snø eller is. Sykkel til skiføre er også en god idé om dagen.

Selv der det ikke blir preparert vil det fortsatt være skimuligheter når du kommer deg et stykke inn i Marka fra utfartsstedene, men da må du være forberedt på å bære skiene. Følg med på de lokale føremeldingene. 

Dette er nå fine utgangspunkt for en skitur:

  • Nordmarka nord (Svartbekken, Mylla)
  • Romeriksåsene (Brovoll, Sjonken)
  • Nordmarka syd (Frognerseteren, Tryvann)
  • Nannestad (Nordåsen, Åsgreina)
  • Hadelandsåsene (Lygna)

Det kjøres dessuten fortsatt løyper i Finnemarka, på Totenåsen og i Gjøvikområdet. For detaljer om disse og andre områder, se føremeldingene for de ulike områdene.

Isforholdene

Vårværet tærer også på isen på vannene. På de fleste vann har vi nå fjernet stikkene og sluttet å preparere. Isforholdene varierer veldig, også på samme vann. De få vannene som fortsatt er merket merket med bambusstikker er farbare, men ikke forsøk å gå over vann som ikke lenger er merket. Vann som fortsatt er farbare har blank is og overvann kan forekomme. Vi minner om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Serveringssteder i Marka

Smittevernsrestriksjonene i Oslo og Viken gjør at mange serveringssteder må holde stengt eller kun være åpent for take away. Sjekk ut åpningstider her eller i iMarka-appen. I serveringskøen gjelder vanlige regler om to meters avstand og bruk av munnbind.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Bålforbud i Marka

Det er svært tørt i Marka i områder der det er lite eller ingen snø. Fra 15. april til 15. september er det bålforbud i Oslo og Viken. Det betyr at du som hovedregel ikke har lov til å tenne bål eller grill i skog og utmark, med unntak av godkjente bålplasser.

Bilder

Perfekt plass for camping
Perfekt plass for camping
(Foto: Jørgen Øverbye, 18.04.2021)
Perfekt plass for camping
Perfekt plass for camping
(Foto: Jørgen Øverbye, 18.04.2021)
Fortsatt is på Hauktjern
Fortsatt is på Hauktjern
(Foto: Odd Tore Saugerud, 20.04.2021)
Sundet mellom øya og vestbredden
Sundet mellom øya og vestbredden
(Foto: Odd Tore Saugerud, 19.04.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Samarbeidspartnere