Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Litt skarpt, men bra forhold i nyfreste løyper

31.01.2023 08.33.09

Litt kjøligere igjen i dag – ned mot minus 9 i nordlige områder. I lavlandet mellom 0 og minus 4-5. Det betyr at løypene vil kunne være litt harde og isete før de blir frest opp igjen. Det skyer til og det er meldt et par centimeter snø fra lunsjtider. Vi krysser fingrene for enda litt til slik at vi får skjult noe av bøsset vi har fått i løypene etter fønvinden. 

Er du i god form, er det nå utallige muligheter for lange turer både gjennom og på tvers av de ulike områdene av Marka. Langtur fra Gjøvik i nord til Asker i sør er faktisk mulig i preparerte løyper.

Mange skuterløyper som krever gode snømengder er åpnet opp i det siste, det betyr stadig flere muligheter til varierte turer. Vær bare obs på at noen av disse løypene ennå ikke er sporsatt. Sjekk de lokale føremeldingene for detaljer.

Stadig flere vann i høyden er kontrollert, merket og farbare etter forrige kuldeperiode, men fortsatt er det vann med krevende forhold i form av overvann lumske oshull og åpne råker i lavlandet. Mildværet de siste dager har også medført noe mer overvann igjen. Forsøk deg derfor ikke utenfor de merkede og scooterkjørte traseene. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no. Mange steder bør man fortsatt holde seg til landfaste løyper, særlig i lavlandet.

Gjøvikbanen et godt alternativ hvis du ønsker å gå hele dagen med sola i fjeset, de fleste av stasjonene langs denne linja er gode utgangspunkt for en tur sørover.

Det er mye snø nord i Marka nå, med nesten to meter på det meste. Lunner, Jevnaker og Ringerike kommune har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder.

Alle deler av årets Holmenkollmarsjtrasé er preparert de siste dagene og kan testes. Etterpå kan du melde deg på rennet her.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Tørkerudhaugen forut

Foto: Nina Didriksen, 30.01.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere