Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Uværet herjer i Marka, men helgen ser lovende ut

22.01.2021 11.15.54

Det blåser, regner og snør i Marka nå på morgenen og temperaturen varierer mellom -1 i høyden og +4 i lavlandet. Det skal bli kjøligere utover ettermiddagen og vinden og nedbøren skal avta. I helgen ligger det an til rolig, kjølig vær og litt sol.

Uværet Frank har nå herjet med Marka i halvannet døgn og skal fortsette til langt utpå ettermiddagen. Med kraftige vindkast, tung snø, sludd og regn skal det bli interessant å se resultatet. Ventelig har det meste av snøen gått i lavlandet i Sør- og Østmarka, men over 3-400 moh. har vi nok beholdt det meste. Når vinden ventelig avtar i ettermiddag vil løymeannskapene liste seg inn i skogen for å fastslå hvor mye arbeid som skal til for å sette hovedløypene i stand igjen.

Det som er ganske sikkert vil møte mannskapene er mye trefall over løypene. Det vil derfor ta lang tid å få ryddet og åpnet løypene igjen. Vi begynner som vanlig med de viktigste hovedløypene, men tilbudet av farbare løyper vil nødvendigvis være begrenset denne helgen. Følg med på de lokale føremeldingene for nærmere info.

Været gjør at det fortsatt innebærer en viss risiko å ferdes i skogen. Vi ber publikum utvise den største aktsomhet og kanskje legge turen til åpne områder som jorder og skianlegg.

Om du likevel tar sjansen på en skitur i skogsområdene må du for all del unngå å stoppe under snøtunge trær som bøyer seg over løypa. De kan knekke når som helst i dette været. Ta det også med ro i utforkjøringer der du ikke ser hva som eventuelt ligger over løypa rundt neste sving.

Mange vann har nå fryst til, og flere steder er isen nå kontrollert og farbar. Vær OBS på at de siste dagers snøfall, og nå regn, vil kunne gi mye overvann mange steder. Ikke forsøk å gå over vann som ikke er merket med bambusstikker og hvor det tydelig er kjørt opp løype med scooter. Vi minner uansett om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Å lage løyper er dyrt. Om du melder deg inn i Skiforeningen bidrar du til at vi kan gjøre jobben!

Markastuer og smittevern

Mange markastuer er nå åpne. Husk at på disse stuene gjelder de samme reglene for å hindre virusspredning som i resten av samfunnet og spesielt på serveringssteder. Det betyr at du må bruke munnbind når du går inn, og til og fra bordet du sitter ved – det holder ikke å bruke bøff eller et skjerf foran ansiktet! Hold også god avstand og spritvask hendene når du går inn.

Adkomst til Brovoll, Mylla og Svartbekken

Skal du til Brovoll kommer du ikke dit fra RV4-siden da Lunnertunnelen er stengt for vedlikehold. Fra Oslo må du velge E6 og E16 østfra så vil du komme helt frem til Brovoll parkering.

Pga. stor utfart til Svartbekken og Mylla for tiden blir Vestbygdveien enveiskjørt fra Harestua til Svartbekken og videre ut Myllavegen. Følg parkeringsanvisningene på parkeringsplassene. Se også detaljert info i føremeldingene for de enkelte områdene.

Brøyting av skogsbilveier

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her ser du kart over planlagt brøyting i Løvenskiolds område .

Bilder

Det har knekt et tre her og der, men ikke så ille som først fryktet
Det har knekt et tre her og der, men ikke så ille som først fryktet
(Foto: Jarle Jensen, 22.01.2021)
Det har knekt et tre her og der, men ikke så ille som først fryktet
Det har knekt et tre her og der, men ikke så ille som først fryktet
(Foto: Jarle Jensen, 22.01.2021)
Vinterkveld ved Haslumseter
Vinterkveld ved Haslumseter
(Foto: Erik Unneberg, 20.01.2021)
Isfiske på Steinsfjorden
Isfiske på Steinsfjorden
(Foto: Morten Synstelien, 18.01.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Samarbeidspartnere