syklister

Lange, lyse ettermiddager

  • Strålende sol i Marka!
  • Det er fint å sykle og gå på beina de fleste steder, men litt snø ligger fortsatt her og der. 
  • Kanskje kommer badetemperaturene opp på adekvat nivå snart?

 

På sykkel til Kikut i Nordmarka, 24. mai. Foto: Harald Nilsen

Planlegg turen her

Lesernes Markabilder

Se flere bilder i Markabilder

Den nest siste dagen i vårmåneden mai var – som så mange andre dager den siste tiden – fylt med strålende sol fra en nesten skyfri himmel. I ettermiddag lå temperaturen ved Burudvann rundt 20 grader, men vannet er foreløpig for kaldt for bading. Det er for øvrig knusktørt i skogen nå, og stor skogbrannfare.
Vår har blitt sommer ved Burudvann
(Photo: Erik Unneberg, 5/30/2023)
Det amerikanske krigsskipet på vei ut Oslofjorden første pinsedag, vi ser Holmenkollen kapell og i forgrunnen blomstene på Frognerseteren restaurant. Veldig mange småbåter som små maur på fjorden. Litt overskyet og en sur vind gjorde at turen på fine stier var litt kjølig.
Kapell med blomster og krigsskiputsikt
(Photo: Nina Didriksen, 5/29/2023)
På toppen av Haveråsen var det 1. pinsedag mulig å prøve skiene. Fotografen fikk en fin teknikkøkt på noen få kilometer. Det er svært uvanlig at det går an å gå på ski i Vestmarka så langt ut på forsommeren. Det er fire dager til kalenderen viser juni – blir det fortsatt mulig å gå på ski her da?
Skiføre mot sommeren
(Photo: Erik Unneberg, 5/28/2023)
De som har gått på ski over Vestergyllen, har sannsynligvis også passert Øyevann. Nå er vinteren over for denne gang, isen har gått og tjernet går en roligere årstid i møte.
Forsommerdag ved Øyevann
(Photo: Erik Unneberg, 5/28/2023)

Affiliates