Dagens føremelding

Latest forecast

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Ny nedbørsdag i anmars - vi håper på mest av det hvite

2/21/2020 12:01:01 AM

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er gråvær i Marka og vi venter spent på hva som har tenkt å falle ned fra himmelen det nærmeste døgnet. Det er meldt snø og sludd som skal gå over til regn utover ettermiddagen. I lavereliggende områder slår nok dette til, men vi krysser det vi har for at alternativet regn strykes der vi fortsatt har snø. Temperaturene ligger nå på -4 til -1 (unntaket er Sørmarka med +3), men den skal stige utover dagen. De fleste vil avvente prepping til i morgen. Løypene som ble preparert i går står godt, men det er ganske skarpe forhold etter en kald natt.

Her finner du skiforhold nå:

  • Nordmarka nord: Svartbekken og Mylla.
  • Romeriksåsene: Brovoll, Sjonken, Råsjøkrysset og Grua.
  • Krokskogen - Hole: Ringkollen, Sørkedalen (men hardt og isete før du kommer opp i høyden).
  • Nannestad: Nordåsen.
  • Hadelandsåsene: Lygna
  • Lenger nord er det brukbare forhold på Totenåsen, rundt Gjøvik, Toten og Land.

I næranleggene med kunstsnø er det mulig å få seg en tur i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen, Linderudkollen, Holmenkollen, Lokalet (Sørkedalen) og på Eidsletta og Greverud. Fra Østmarka og andre lavereliggende områder begynner nå også skogsbilveiene å bli bare så her er det gode muligheter for fine sykkelturer, og for øvrig er det nå fint å ferdes til fots. God tur!

Meld deg på Holmenkollmarsjen her!

Parkering på Svartbekken
Svartbekken er et populært utfartssted om dagen, og for å gjøre parkeringen så god som mulig, har vi innført noen nye kjøreregler: Kjøreretningen blir fra Vestbygda og nordover til Svartbekken. Videre ut via Sliperiet øst for Mylla og ned til Grua etter skituren. Publikum anmodes om å parkere bilen i riktig kjøreretning for utkjøring nordover. Pass på at det er nok plass så utrykningskjøretøy kan komme frem.
Vi minner også om at toget til Grua er et fint alternativ - det er nå mulig å gå både østover og vestover fra stasjonen.

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka
Issmeltingen har begynt pga. det milde været og mye tilsig av vann fra bekker og elver som holder en høyere temperatur. Dette resulterer at det smelter nedenfra og opp. I tillegg blir det mange strømninger av alt tilsig av vann. Hold derfor god avstand fra inn og utløp, og god avstand fra åpne oshull. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt tidligere, men med varierende værforhold over tid kan isforholdene ha endret seg drastisk og til det verre. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste at alle som skal ut på isen på vannene i Marka har på/med fullt sikkerhetsutstyr og tar de nødvendige forholdsregler. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Images

Nullføre og nysnø i pelsen
Nullføre og nysnø i pelsen
(Photo: Nina Didriksen, 2/20/2020)
Nullføre og nysnø i pelsen
Nullføre og nysnø i pelsen
(Photo: Nina Didriksen, 2/20/2020)
Skiføre ved Bjertnessjøen
Skiføre ved Bjertnessjøen
(Photo: Erik Unneberg, 2/19/2020)
Råsjøstua i ettermiddagssol
Råsjøstua i ettermiddagssol
(Photo: Erik Unneberg, 2/19/2020)

Webcamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
See all webcameras
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Affiliates