Bli motivert av Holmenkoll­marsjen!

Mange av oss trenger en ekstra dytt for å komme oss ut på trening. En konkurranse som Holmenkollmarsjen kan være et mål som gir deg lyst til å trene.

Tekst: Ole Kristian Sørland Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 08.10.2018

Fordelen med å ha en trener, og en fast treningstid, er at man slipper å planlegge annet enn hva man skal ha på seg. For oss som ikke har noen fast treningstid, eller noen trener, er det lett å finne gode grunner til at man ikke rekker å trene.

Men får man med en venn eller venninne på turen blir forpliktelsene større. Treningsavtaler gjør dørstokkmila kortere og man får også et sosialt aspekt inn i treningen.

Skiforeningen tilbyr i høst gratis ukentlig kondisjonstrening fra Sognsvann og Fossum. Inntil uke 41 foregår treningen også i Holmenkollen, Tøyenparken og på Lillomarka Arena og Skullerud. Alt du trenger for å delta er et par gode joggesko og godt humør.

DELMÅL OG MESTRING

På veien mot en konkurranse er det også lurt å sette seg delmål. Delmål kan bestå i tid på en testrunde, eller at man skal mestre nye ting som for eksempel rulleski.

Vi liker å oppleve mestring. Mestring kommer stort sett som et resultat av at man har øvd. Så er det viktig å være realistisk rundt de målene man setter seg.

Kroppen er et fantastisk instrument. Den svarer med økt prestasjon med det du øver på, men det finnes ingen snarveier. Kontinuitet og arbeid over tid er det som gir fremgang. De fleste vil merke stor fremgang i løpet av seks-åtte uker med jevn trening.

På høsten bør treningen være variert. Koordinasjon, balanse, styrke og utholdenhet er egenskapene som gir økt prestasjon og mestring i skiløypa. Det er derfor viktig å tenke på at disse elementene er med deg inn i planlegging av din trening.

LA BILEN STÅ!

Generelt er all fysisk aktivitet positiv og gir fremgang. Vær bevisst på når du kan sykle eller gå i stedet for å bruke bil. Utover å bruke kroppen daglig, bør du sette av to til tre ganger i uken til trening. Her er noen forslag til økter for deg som ønsker å komme i gang.

Vi liker å oppleve mestring. Mestring kommer stort sett som et resultat av at man har øvd.

Samarbeidspartnere